2025知到答案 信号与系统(全英文)(北京理工大学) 最新智慧树满分章节测试答案
第一章 单元测试
1、单选题:
The period of
is ( )。
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
2、单选题:
The period of
is ( )。
选项:
A:3
B:15
C:10
D:30
答案: 【30】
3、单选题:
and
are the input and output signals of the system respectively, and only ( ) below is a causal LTI system.
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
4、单选题:
( )。
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
5、单选题:
( )。
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
6、判断题:
A memoryless system must not be a causal system.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
7、判断题:
A cascade of two LTI systems is also a LTI system.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
8、判断题:
A cascade of two nonlinear systems is still a nonlinear system.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
9、判断题:
time shifts to become
, and when
,
is to the left of
.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
10、判断题:
The product of two odd signals or two even signals is an even signal.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
11、判断题:
The product of an odd signal and an even signal is an even signal.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
12、判断题:
The unit impulse response of a delay with a time delay
for a CT signal is
, the unit impulse response of an integrator is
, and the unit impulse response of a differentiator is
.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
第二章 单元测试
1、单选题:
The impulse response of a CT linear causal system must satisfy condition ( )。
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
2、单选题:
Given
,
( )。
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
3、单选题:
For a CT LTI system, if the input-output relationship is given by
, then the system's unit impulse response is ( ).
选项:
A:
B:
C:
D:
答案: 【
】
4、判断题:
Given
, then
。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
5、判断题:
Given
, then
。( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
6、判断题:
Given
,
and
,
, then
,
。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
7、判断题:
Given
,
and
,
, then
,
。( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
8、判断题:
Given a system with input-output relationship as
, and
, the system is time-invariant.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
9、判断题:
Given a system with input-output relationship as
, the system is non-linear.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
10、判断题:
Given a system with unit impulse response as
, the system is a stable LTI system.( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
11、判断题:
Given a system with unit impulse response as
, the system is a stable LTI system.( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】
